Opstellingen & voeding

Houdt voeding jou ook bezig?

Er is veel te doen rondom voeding. Het ene dieet na het andere vliegt je om de oren. Keto, Oerdieet, intermittent fasten, bloedgroepdieet. Volgens de één is glutenvrij het beste, de ander zweert bij granen. Vegetarisch, veganistisch, ayurvedisch, paleo. Wat te kiezen?

Van welk voedingsmiddelen komen we aan, suiker, vet, brood, of iets anders?

Wat voedt ons nu echt? Waarom eten we zo graag suiker? Waar zit allemaal suiker in? Wat is bewerkt voedsel?

Hoe zorgen we voor een betere relatie met voeding? Wat is voor mij persoonlijk goede voeding? Waarom weet ik wel wat gezond is, maar eet ik dat niet? Waarom val ik iedere keer terug in oud niet voedend eetgedrag?

Een greep uit de vragen die bij veel mensen leven.

Natuurlijk heb jij zo ook je eigen ideeën en vragen rondom voeding. Vragen die nu nog niet beantwoord zijn, maar waar je wel iedere dag mee te maken hebt.

Onder deze vragen liggen mogelijk ook andere meer persoonlijke vraagstukken die ook in voeding tot uiting komen zoals emoties uit de weg gaan, grenzen aangeven, onzekerheid door alle voorschriften, leegte voelen of eigenwaarde.

Waarom meedoen?

Middels opstellingen worden voedingsvragen op meerdere niveaus beantwoord. Zo worden ook onderliggende patronen zichtbaar, ontstaan er openingen en kan er heling plaatsvinden. Waardoor je een andere relatie met voeding krijgt en je niet meer op wilskracht ander eetgedrag hoeft te forceren.

Wie zijn wij?

Uit eigen ervaring weten we hoe lastig de relatie met voeding kan zijn.

Nadine voelde zich niet prettig bij haar gewicht en besloot met een crash dieet hier iets aan te doen. Ze viel met dit dieet en sporten ruim 15 kilo af. Ze was hier erg blij mee, voelde zich fitter en prettiger in haar lijf. Maar toen begon voor haar pas de uitdaging, nl. op gewicht blijven. Dit lukte haar door haar eetpatroon te veranderen. Ze schakelde over op pure voeding en merkte dat dit haar lichaam goed deed. Vanuit deze ervaring met pure voeding en haar liefde voor koken is ze onlangs gestart als freelance kok, die kookt op locatie.

Petra heeft jarenlang last gehad van te weinig energie en fysieke klachten als buikpijn en candida. Toen ze in 2013 een maand zonder koezuivel, suiker, vlees, gluten, koffie en alcohol leefde, merkte ze hoe snel haar energie steeg en dat ze minder slaap nodig had. Ze was verbaasd over de werking van goede voeding op haar lijf, en toch ging ze erna weer verder op een minder goed eetpatroon. Wel veranderden ze een aantal dingen in haar voeding en bleef ze op zoek naar wat nu echt goede voeding voor haar was en is, ook in bredere zin. Nu heeft ze meer energie, geniet ze van lekker eten en heeft ze een aantal zaken die echt niet goed voor haar energie en lijf zijn uit haar voedingspatroon geschrapt. Dit heeft ze o.a. middels opstellingen uitgezocht, waardoor haar relatie met voeding (en zichzelf) heel anders is geworden.

Daarom organiseren wij, Nadine en Petra, een opstellingendag rondom voeding.

Een dag waarin Petra de opstellingen begeleidt en Nadine zorgt voor de voeding. Echte voeding die afgestemd is op de vragen over voeding die er bij jou als deelnemer leven. Je kunt deze dag dus ook letterlijk ervaren wat goede voeding met je doet.  

Mogelijke opbrengsten van deze dag:

 • Ervaren wat goede voeding met je doet en hoe dat in je lijf en energie voelt
 • Inzicht en heling op onderliggende patronen t.a.v. voeding
 • Plezier rondom voeding voelen, genieten van voeding
 • Ontdekken wat goede voeding en voedingsgroepen voor jou zijn
 • Vragen die zijn ingebracht rondom voeding zijn beantwoord en geshift in energie
 • Een andere relatie ten aanzien van voeding

Praktisch:

 • Deze dag vindt plaats op 21 juni van 9.00 – 17.00 uur
 • Er kunnen maximaal 6 deelnemers meedoen
 • De opstellingen vinden plaats op de Soesterduinen (altijd rustig)
 • Ieder ontvangt een eigen opstelling en kan representant zijn bij de vragen van andere deelnemers
 • We sluiten af met een healing of visualisatie rondom voeding
 • Ontvangst met koffie/thee en wat lekkers en een op jou afgestemde biologisch vegetarisch lunch
 • Ontvangst om 9.00 uur in boshuis op Soesterbergsestraat 133, Soest
 • Investering is 150,- (excl. BTW). Dit is een eenmalige try-out prijs.
 • De dag wordt begeleid door Nadine Fomenko (www.spicystardust.nl, eigenaar Spicy Stardust, koken op locatie) en Petra Jungblut (petrajungblut.nl, opsteller en healer)