Makkelijk is normaal

Lief meisje, wat heb je altijd hard gewerkt. Wat heb je je best gedaan en wat heb je van alles geprobeerd. Slim geweest, over dingen nagedacht, opportuun willen zijn, perfect willen worden. Alles geprobeerd en gedaan. Ik zie jou. Ik zie jou in al je pogingen om geliefhebd te worden, om erbij te horen, om geaccepteerd te worden. Om de liefde van je ouders alsnog te ontvangen.

En nu, nu zie ik jou, en heb ik een andere weg gekozen. Definitief. De weg van makkelijk is normaal. Als het makkelijk gaat, zit ik in mijn zone of genius.

Gistermiddag heb ik dit besluit genomen. Weet ik ten diepste dat het waar is, de waarheid is, mijn waarheid is. Dat alles makkelijk mag en kan. Sterker nog, dat dat juist de bedoeling is.

Toen ik jou was, toen we even oud waren, genoot ik al intens van in het moment samen zijn met anderen en te zien wat er ontstaat. Ik weet nog precies die momenten dat dat gebeurde en hoe gelukkig ik dan was. Ik voelde hoe de weg liep, hoe dat gebeurde, hoe het kantelde naar flow, naar intens liefdevol samen zijn, waarin alles vanzelf liep, en we boven onszelf uitstegen. Makkelijk en moeiteloos. 1 zijn, eenheid ervaren. Toen al.

Ik ben gaan denken dat dat niets waard was, dat ik niets waard ben. Dat dat het niet kon zijn. Want wat ik op school leerde was heel anders. Er moesten plannen gemaakt worden, actielijsten, in een logische volgorde, talen leren via boekjes, etc etc. Ik leerde af waar ik toendertijd als meisje intens gelukkig van werd. Ik begroef het. Maar het liet me nooit los, heeft me nooit verlaten.

In de afgelopen 40 jaar kwam het telkens weer terug dit verlangen. In de groepen die ik begeleidde, bij het lezen van Theorie U, in een intense coachingssessie, in het systemisch werk. Maar iedere x begroef ik het weer. Omdat ik dacht dat het niets was, niets waard was, ik andere dingen moest doen om liefde en geld te verdienen, om te leven.

Nu ben ik 47 jaar, 40 jaar later, en ben ik erin gaan staan afgelopen dagen. In mijn verlangen om voluit in het moment te leven en dat overal en altijd te doen en over te dragen, anderen te laten ervaren en met anderen te ervaren. Dat dat makkelijk is, moeiteloos. Dat alles makkelijk is en moeiteloos. Dat ik 1 ben met alles.

Ik dank jou lief lief lief meisje Petra voor je harde werken, voor je best doen, voor je slimme plannen bedenken. Ik dank jou voor alles. Dankzij jou heb ik alles overleefd. En je mag mee, mee op mijn nieuwe reis. Ik zal je altijd eren en je mag er altijd bij zijn. En tegelijkertijd neem ik nu het roer over, van jou. Jij mag uitrusten, zijn met alles wat er is, met mij mee op avontuur. Het avontuur van het leven. Makkelijk en moeiteloos. Want ja, makkelijk is normaal!

PS Doe jij maandag 24 juni mee met De Vrije Ruimte?

https://petrajungblut.nl/de-vrije-ruimte/

Geplaatst in Blog, De nieuwe wereld, De vrije ruimte, eigen waarheid, Geld, Leven, Liefde, Radicaal jezelf zijn, vrijheid en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *